Garn

Vi på Symaskinshuset älskar garn, vi stickar och virkar i massor. Här har du möjligheten att känna och klämma på alla våra härliga garner. Vi stickar och virkar upp nya modeller hela tiden så du ska kunna hitta något som du tycker verkar roligt och intressant varje gång du kommer in till oss. Vill du ta dig tid att hitta egna mönster har vi många pärmar fulla med trevliga modeller. Här hittar du allt ifrån halsdukar, sjalar, raggsockar, vantar, mössor och givetvis tröjor och koftor från baby till vuxen i olika garn kvalitéer. Stor sortering av stickor och virknålar allt ifrån Bambo till metall. För att hålla koll på sin stickning och sina stickor finns det olika stick tillbehör, stickfodral och present förpackningar med stickor.

Våra garner kommer från Svarta Fåret, Järbo, Permin, Garngrossisten och Cewec.

 

 

Några av våra garner:

 

Project Newland – Svarta Fårets skol- och hälsoprojekt i Tanzania

Project Newland är ett skol- och hälsoprojekt som Svarta Fåret driver på plats i byn Newland i Tanzania. Genom försäljning av garnet Moshi ger vi barn möjlighet att kunna gå i skolan samt få en hälsosammare framtid med sjukvård.

Nu kan alla vi som älskar att sticka, samtidigt göra en enorm skillnad och säkerställa en bättre framtid för några av dem som har det svårast. Du bidrar automatiskt till projektet genom att köpa garnet Moshi, då 3 kronor på varje nystan går oavkortat till projektet.
När man vill göra skillnad behövs det mer än bara pengar – Man måste ta ansvar! Det är just det som gör Project Newland unikt, att det inte finns några mellanhänder utan vi själva är på plats och ser till att pengarna hamnar där de ska. Läs mer om projektet här: www.svartafaretnewland.se/