Om oss

Om oss

Året var 1964 när min pappa Sven Nilsson började sälja symaskiner för Singer&Co. Han började som det på den tiden hette med att ”knacka dörr”. Man sålde och levererade symaskinen direkt vid dörren. Ett par år senare tar han över företaget och öppnar sin första symaskins affär på Östra Storgatan i Kristianstad och säljer då Singer symaskiner i butiken.

Med tiden blev det lite trångt, så Sven och min mamma Margareta som också hade börjat jobba i företaget flyttar ett par gånger till andra lokaler och 1985 flyttar man in i den lokalen där vi finns i idag.

Tiden går och många av de andra symaskins butikerna stänger igen sina butiker.  Då får Sven möjligheten att ta över fler symaskins märken en efter en Pfaff, Husqvarna, Bernina, Brother och Janome. Detta är symaskinsmärken vi säljer än i dag.

År 2012 tar dottern Helena Ohlsson över familjeföretaget och driver det vidare i samma anda som sina föräldrar men med sin nya personal. I dag får Helena god hjälp av sin pappa som fortsätter att serva kundernas symaskiner.